Your cart

Innehåller 0 varor för totalt 0,00 kr
Fri frakt över 699 kr
Fraktkostnad från 29 kr
Snabbt, diskret och enkelt
Leverans inom 48 timmar
365 dagars öppet köp
Vid obruten förpackning
Telefon: 0480 - 22 999
E-post: info@joyland.se

Skötselråd för sexleksaker

Rengöring

Före och efter varje användningstillfälle bör en noggrann rengöring ske av dina leksaker. För att få ett så bra och hygieniskt resultat som möjligt bör detta ske med desinficerande rengöringsmedel för sexleksaker.

Börja med att skölja av produkten noga i ljummet vatten eller torka av den med en trasa. Spraya eller smörj på rengöringsmedlet över hela ytan och torka sedan av med en torr trasa. Det är viktigt att du låter produkten torka helt innan du förvarar den.

Vid rengöring ska du alltid plocka ut eventuella batterier ur dina leksaker, så att de inte blir förstörda eller orsakar skador på leksaken. Skulle det komma in vatten eller fukt i batterifacket plockar du bort locket och låter den lufttorka.

Förvaring

Förvara dina sexleksaker svalt, mörkt och torrt. Eftersom vissa material kan reagera kemiskt med varandra ska du alltid förvara dina leksaker åtskilda från varandra för att undvika att de skadas eller missfärgas. Se vår produktkategori förvaring av sexleksaker för tips och inspiration.

Undvik att utsätta din produkter för höga temperaturer och direkt solljus då detta också kan förkorta dess livslängd.

Specifika material

Silikon

Produkter tillverkade i silikon och mjukare material ska endast användas tillsammans med vattenbaserat glidmedel. Detta eftersom silikonbaserat glidmedel kan lösa upp produktens material.

Hudimitation

Hudimiterande material, så som Fanta Flesh och SuperSkin, och mår i längden bäst av att du talkar dem efter rengöring. Låt leksaken torka helt och strö sedan på lite talk/puder. Det ökar livslängden samt gör att materialet håller sig hygieniskt och fräscht.

Elektronik och batterier

Ta alltid ut batterierna ur dina leksaker när de inte används. De flesta produkter "tjuvdrar" batterier när de inte används, vilket är helt normalt. Genom att ta ut batterierna förhindrar du också risken för att äldre batterier börjar läcka.

Sexleksaker som innehåller elektronik är lika känsliga för slag och stötar som t.ex. din mobiltelefon, surfplatta eller dator. Var därför lika försiktig med dina sexleksaker som du är med allt annan elektronik i hemmet.

Skulle din vibrator bli varm efter en längre användning så bör du stänga av den och låta den vila en stund, alternativt sänka hastigheten så den slipper jobba så hårt.