Your cart

Innehåller 0 varor för totalt 0,00 kr
Fri frakt över 699 kr
Fraktkostnad från 29 kr
Snabbt, diskret och enkelt
Leverans inom 48 timmar
365 dagars öppet köp
Vid obruten förpackning
Telefon: 0480 - 22 999
E-post: info@joyland.se

Välj rätt sexbutik

När vi startade sexbutiken Joyland AB under 2013 var vi fast beslutade om att inget skulle lämnas åt slumpen. Målet har alltid varit att erbjuda den ultimata shoppingupplevelsen med Sveriges bredaste produktsortiment till lägsta möjliga pris. Samtliga produkter i eget lager, leverans samma dag samt kunnig och snabb kundtjänst har också stått högt på dagordningen.

Redan ett år efter lanseringen stod det klart för oss att vi är en av de ledande sexbutikerna i Sverige. Detta trots enorm konkurrens från aktörer som dominerat branschen i över 20 år. Bakom vår framgång ligger målmedvetenhet, hårt slit, ett brinnande intresse och en mycket noggrann branschanalys.

Med denna erfarenhet i bagaget tror vi oss därför vara tillräckligt kvalificerade att dela med oss av nedanstående checklista för hur du identifierar en seriös sexbutik.

1. Produktinformation

När du ska beställa sexleksaker på internet har du varken möjlighet att se eller klämma på produkterna innan köp. Ställ därför höga krav på produktinformationen – både vad det gäller beskrivning och specifikation, men också bildernas kvalitet och urval.

En bra produktbeskrivning växer fram genom omsorgsfullt arbete och god produktkännedom, där skribenten själv hållt produkten i sin hand och beskrivit den på ett korrekt och inspirerande sätt.

Många sexbutiker är bristfälliga med sin produktinformation. Ofta plockas torra och bristande beskrivningar direkt från grossisternas webbplatser. I andra fall kopieras engelska beskrivningar rakt av från utländska butiker. Har du riktig otur kanske du dyker på en mer eller mindre oläsbar beskrivning som översatts maskinellt till svenska med Google Translate.

Produktinformation är i mångt och mycket hjärtat i en webbutik. Om det slarvas på den fronten kan det finnas risk för att även andra pusselbitar i verksamheten sköts på ett oseriöst sätt.

2. Leverans – se upp för beställningsvaror

Att en butik har produkterna i eget lager är A och O för snabb leverans. Lika viktigt är det att lagret befinner sig fysiskt i Sverige. Läs noggrant igenom köpvillkoren för att se om leveranstiden lever upp till dina förväntningar. Vissa sexbutiker beställer hem produkterna från sina leverantörer i samband med att du lägger din order. Detta förlänger inte bara leveranstiden - du tar också en risk med att produkten kan vara slut hos butikens leverantör.

Det finns sexbutiker som tar steget längre och jobbar med så kallad "drop shipping". Det innebär att de inte har produkterna i eget lager, utan leveransen skickas från en annan plats, inte sällan från ett annat land.

Problematiken med detta är dels att leveranstiden blir längre, men framför allt att det kan bli mycket besvärligt vid reklamationer och ångerrätt. Så kallade "drop shipping"-butiker har ofta bristande produktkännedom då de inte fysiskt tillhandahåller produkterna.

3. Pris – låt dig inte luras av överpriser

Vissa större aktörer döper om sina produkter för att du inte ska kunna jämföra priserna hos konkurrenterna. Priserna sätts därefter till orimligt höga nivåer och du blir helt enkelt grundlurad. Undersök alltid om butiken har seriösa och fullständiga produktnamn, inklusive varumärken, innan du beslutar dig för att handla.

4. Sortiment – mångfald utan pekpinnar

Det finns sexbutiker som tar sig rätten att döma vad som är "fint" och "fult". Ett exempel på detta är butiker som enbart säljer icke-realistiska och "rumsrena" produkter i en uppfattning om att avbildningar av det mänskliga könet är osmakligt och vulgärt.

Ett annat exempel på fördomsfullhet är ett statligt ägt bolag som medvetet valt att utesluta sexleksaker för just män. De är dock långt ifrån ensamma om att gå denna trångsynta väg.

Slutligen så finns det sexbutiker som säger sig aktivt ta avstånd från pornografi, samtidigt som de i stor skala saluför lösvaginor från välkända porrskådespelerskor. Dubbelmoralen och den politiska korrektheten lyser med sin närvaro.

En seriös sexbutik präglar mångfald – låt aldrig politik, moral eller förlegade värderingar döma din sexualitet.

5. Kundtjänst – din räddare i nöden

Du har just hämtat ut ditt paket med spännande sexleksaker, men din dildo vägrar att starta. Den är stendöd och frustrationen är ett faktum. Du kräver ett svar och en lösning – helst redan igår. Kundservice är ofta något du får bemöta först efter att ett problem uppstått.

Det är svårt att i förhand veta hur kundtjänst bemöter en reklamation eller besvarar en mer specifik fråga, även om butiken utlovar "guld och gröna skogar". Ett tips är att ringa eller maila butiken för att få en uppfattning om hur snabb och seriös kundtjänst de erbjuder.

Villkoren för garanti, öppet köp och tid till återbetalning skiljer sig mycket mellan olika butiker. Läs därför köpvillkoren noggrant innan köp.

6. Omdömen – från riktiga kunder

En sexbutik som är ansluten till Trustpilot gör alltid sitt yttersta för att vårda sina kunder. Trustpilot arbetar hårt för att bekämpa fabricerade omdömen – inget företag kan ta bort eller på annat sätt censurera omdömen. Detta ger dig som kund god insyn i hur sexbutikens kundtjänst bemöter sina kunder.

7. Produktrecensioner – för en objektiv bild

Produktbeskrivningar, hur seriösa de än må vara, är ofta färgade för att vara så säljande som möjligt. En sexbutik med recensioner och betyg från riktiga användare gör köpbeslutet betydligt enklare.

8. Kompletta kontaktuppgifter

Försäkra dig om att bolagsnamn, organisationsnummer, adress, e-postadress och telefonnummer finns tydligt presenterat i butiken. Kolla med fördel upp företagets ekonomi, t ex via Allabolag.se.

9. Diskret leverans – känsliga produkter

Hur vet du om sexleksakerna du ska beställa kommer direkt i brevlådan eller hamnar hos ditt lokala postombud för personlig utlämning?

Över 90% av Sveriges sexbutiker berättar inget om detta. Det som i huvudsak nämns är att paketet levereras med diskret avsändare, men hindrar detta andra i familjen från att öppna din privata leverans? Självklart inte!

Om det är viktigt för dig att ingen obehörig ska kunna se vad du beställt så bör du beställa i en sexbutik där det finns möjlighet att välja om paketet ska komma i brevlådan eller till ett postombud.

10. SSL-certifikat – för din säkerhet

Sexleksaker är känsliga produkter. Om webbutiken innehar SSL-vertifikat krypteras informationen som skickas mellan din webbläsare och webbutiken. Butiker som innehar SSL-certifikat kännetecknas av att det finns ett grönt hänglås framför webbadressen i webbläsaren.

Adressen till en krypterad webbplats börjar alltid med https istället för http.

11. Sammanfattning

Sexleksaksbranschen skiljer dig inte nämnvärt från andra branscher. Som vid all internethandel är det sunt förnuft som gäller.

Ring gärna butiken för att verifiera att de finns på riktigt. Googla runt! Om något verkar för bra för att vara sant - Ja, då är det för modligen också så.

Vi hoppas att dessa punkter väckt några tankar hos sig, även om flera av dem till stor del är självklara. Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss.

Lycka till i ditt val av en pålitlig sexbutik på nätet!