Your cart

Innehåller 0 varor för totalt 0 kr
Till kundvagnen ▼
Fri frakt över 699 kr
Fraktkostnad från 29 kr
Snabbt, diskret och enkelt
Leverans inom 48 timmar
365 dagars öppet köp
Vid obruten förpackning
Telefon: 0480 - 22 999
E-post: info@joyland.se

Din guide till rätt glidmedel

Glidmedel är världens bästa och mest universala sexhjälpmedel. Vi hjälper dig att hitta rätt glidmedel just dig och dina behov. Nedan ser du kortfattat vad de olika glidmedelstyperna har för egenskaper och vilken användning de lämpar sig bäst för.

 

Vattenbaserat

Silikonbaserat

Oljebaserat

Vad skiljer i huvudsak detta glidmedel från  övriga? Mest universalt och skonsamt för slemhinnorna. Ger ett lite vattnigare glid och dunstar snabbare än övriga. Perfekt som "starthjälp". Finns även med olika dofter/smaker samt värmande/kylande effekter. Ger ett mer långvarigt glid och kräver mindre mängd. Enligt många ett mycket skönt glid med intensivare känsla. Välgörande och återfuktande för huden och fungerar även bra för kroppsmassage. Känslan påminner om silikonbaserat glidmedel, men oljan kan täppa till porer i huden, med risk för infektion som följd.
Hur vanligt förekommande är glidmedlet? Det i särklass vanligaste glidmedlet. Näst vanligast förekommande. Väldigt begränsat utbud i vuxenbutiker på nätet. Finns ofta tillgängligt i hemmet, t ex i kylen eller badrumsskåpet.
Vilket användningsområde lämpar sig bäst? Går utmärkt att använda vid både sex och onani. Även bra hjälpmedel vid införande av knipkulor. Lämpar sig bra för alla typer av sexuella aktiviteter, bortsett från oralsex, då det kan ha en laxerande effekt. Vi rekommenderar inte oljebaserat glidmedel med tanke på infektionsrisken.
Kan det användas tillsammans med sexleksaker? Kan med fördel användas tillsammans med alla typer av sexleksaker, oavsett material. Ska inte användas tillsammans med leksaker tillverkade i silikon då det kan förstöra ytan på materialet. Det ska inte heller användas tillsammans med vissa mjukare material. Ska inte användas tillsammans med sexleksaker, då risken finns att det löser upp materialet. Undantaget är sexleksaker i hårdare material, t ex metall eller glas.
Kan det användas tillsammans med kondomer? Kompatibelt med alla typer av kondomer. Tänk på att endast applicera glidmedlet på utsidan så att kondomen inte glider av. Går att använda med kondom, förutsatt att de inte är tillverkade av silikon. Ska inte användas tillsammans med kondomer, då risken finns att det löser upp materialet.
Går det att använda vid analsex? Bör ej användas som första val vid analsex då det absorberas av kroppen och glideffekten avtar relativt snabbt. Kan med fördel användas vid analsex tack vare dess långvariga glidförmåga och kroppsvänliga egenskaper. Rekommenderas inte alls pga infektionsrisken.
Går det bra att använda i duschen eller badet? Nej, eftersom det är vattenlösligt och rinner av. Fungera dock i situationer där glidmedlet inte kommer i kontakt med vattnet. Ja, eftersom det inte är vattenlösligt. Ja, eftersom det inte är vattenlösligt.
Hur tvättar man bort glidmedlet efter användning? Sköljs enkelt av med ljummet vatten. Använd eventuellt en mild tvål. Kräver rengöring med tvål och vatten. Kan lämna fläckar på textilier.
Kräver rengöring med tvål och vatten. Kan lämna fläckar på textilier.
Är du på jakt efter ett riktigt bra glidmedel?
Här hittar du våra bästa produkttips.

Eros Aqua, 50 ml
Högkvalitativ produkt. CE-märkt samt färg- och doftlöst.

Pjur Woman, 30 ml
Ett par droppar är allt som behövs. En Tysk kvalitetsprodukt.

Matolja, 1000 ml
Finns i ditt kylskåp eller hos din lokala livsmedelsbutik.
Expertpanelen tipsar
Expertpanelen tipsar

Utöver ovanstående produkter finns även hybridglidmedel som kombinerar egenskapen av vatten- och silikonbaserat glidmedel.

Vi hoppas att den här informationen har hjälpt dig lite på vägen inför valet av glidmedel. Har du några ytterligare frågor eller funderingar är du hjärtligt välkommen att kontakta vår kundtjänst. Vi gör alltid vårt bästa för att hjälpa dig!

Expertpanelen tipsar